Menü


A kismedencei gyulladás és a belső női nemi szervek fertőzései

A kismedencei gyulladásnak nevezzük a méhnyak (gennyes-nyákos méhnyak gyulladás), a méh (méhnyálkahártya-gyulladás), a petevezetők (petevezető-gyulladás) illetve a petefészkek (petefészek gyulladás) fertőzését. Ezek a problémák mind eredményesen kezelhetőek a Fülöp-szigeteki pszi-sebészeti technika alkalmazásával. A kismedencei gyulladás általában szexuálisan aktív nőkben jelentkezik. Ritkán érinti az első menstruáció előtt álló leányokat, a terhes nőket illetve a menopauza után lévő nőket. Fokozott a kockázat a 24 évnél fiatalabbak között, illetve azokban, akik nem használnak óvszert, vagy pesszáriumot, akiknek sok nemi partnere, nemi úton terjedő betegsége vagy bakteriális hüvelygyulladása van, vagy akik méhen belüli fogamzásgátló eszközt (IUD) használnak.

A fertőzést általában - főleg a közösülés során - a hüvelybe jutott baktériumok okozzák. A kismedencei gyulladás rendszerint a nemi úton terjedő betegségek közül a gonorrhoeát (Neisserisa gonorrhoeae), vagy a klamídia (Chlamydia trachomatis) fertőzést kiváltó baktériumok okozzák. A baktériumok hüvelyöblítés, ritkábban szülés, vetélés vagy orvosi beavatkozás, például méhkaparás során is bejuthatnak a hüvelybe. A kismedencei gyulladás típusosan a méhnyakon és a méhben kezdődik. Általában mindkét petevezető fertőzött, bár a tünetek az egyik oldalon rosszabbak lehetnek. A súlyos gyulladást leszámítva a petefészkek általában nem fertőzöttek.
 
 
Candida albicans gomba alternatív kezelése:
 
 A Candida albicans sarjadzógombák osztályának a leggyakoribb faja. Sok esetben a szervezet normál flórájában is megtalálható a bőrön, a szájüregben és a vastagbélben. Az egészséges emberek székletében akár 80%-ban is kimutatható a Candida albicans élesztő gomba.
A Candida albicans az esetek nagy részében nem vált ki tüneteket, nem idéz elő betegséget. A szervezet normál flóráját ugyanis baktériumok uralják, amelyek meggátolják a gombák nagyobb mértékű elszaporodását. Jól ismert azonban számos, Candida által kiváltott kórkép, amelyek elsősorban azokon a testtájakon lépnek fel, ahol a gombák normális esetben is előfordulnak. Ezek jól működő immunrendszer mellett lokális fertőzést okoznak. Az egyik legközönségesebb kórkép a nők nemi szerveit érinti, a szeméremajkak és a hüvely gyulladását okozza, sűrű fehér folyással és viszketéssel jár. Szintén gyakori a szájüreg candidiázisa, amely fehér telepek formájában jelenik meg általában csecsemőknél, kisgyermekeknél, illetve idős, kivehető műfogsort viselő embereknél.
A bőrön és a nyálkahártyákon élő Candida általában nem okoz súlyos kórképeket. Csökkent funkciójú immunrendszer esetén azonban a bélben tenyésző Candida bekerülhet a vérkeringésbe, s az így kialakuló Candida-invázió számos belső szervet támadhat meg: tüdő-, idegrendszeri, csont-ízületi és szemkárosodást, valamint endocarditist illetve Szívbillentyű- és szívbelhártya-gyulladást okozhat. Az AIDS-betegek egyik jellemző betegsége a nyelőcső candidiázisa. A legsúlyosabb Candida albicans gomba által kiváltott kórkép a szepszis, amikor az egész szervezetet elárasztja a kórokozó - súlyos, életveszélyes állapotot okozva. Candida albicans gomba által okozott panaszok rendkívül szerte ágazóak lehetnek. Ilyenen a székrekedés vagy hasmenés, vastagbélgyulladás, has és fejfájás, impotencia, prosztatagyulladás, fekélyes fájdalom, mellkasi égőfájdalomakne, éjszakai verejtékezés, tűrhetetlen viszketés, kellemetlen lehelet, végbélviszketés, égő nyelv, fehér foltok a nyelven és a szájban, hüvelyváladékozás, hüvelygyulladás, vese- és hólyaggyulladás, ízületi gyulladás és gyakran még a depresszió is.
 
A pszi-sebészet által közvetített kifinomult, intelligens energiával kiváló eredményeket lehet elérni a Candida albicans alternatív kezelése során.
 

A húgyutak fertőzései a vesét a húgyhólyaggal összekötő vezetékek (uréter), a hólyag és a belőle vizeletet a külvilágba vezető húgycső (uretra) részekből tevődnek össze. Ha csak az alsó részeket (húgycső, hólyag) érinti a fertőzés, enyhébb fokú megbetegedés jön létre, súlyosabb, ha a fertőzés felterjed a vesékre is (vesegyulladás, vesemedence-gyulladás).

A méhpolip (orvosi: polypus uteri vagy endocervicalis polip) a méhnyálkahártyából kifejlődött elváltozás. Ez a jóindulatú elváltozás egy húsos kinövés, ami a méhben található, és amelynek jelenléte a méh üregét deformálja, szűkíti és a méh szabályos működését akadályozza. Ennek köszönhető, hogy a polipok jelenléte meddőséghez, vagy daganat kialakulásához vezethet.

 

Menstruációs fájdalmak alternatív kezelése:
 
Vannak olyan nők, akik számára a menstruáció lényegében fájdalommentes. Mások e köré tervezik havi elfoglaltságaikat. Bárhogyan is éljük meg a menstruációt, ez az élet minden nőt érintő, természetes aspektusa. És mivel mindennapjaink része, fontos, hogy úgy érezzük: képesek vagyunk azt tenni, amit szeretnénk – anélkül, hogy menstruációs fájdalmak akadályoznának minket ebben.
Vannak, akiknél a menstruációs fájdalom olyan erős, hogy a munkavégzést is gátolja. A menstruációs görcs jellemzően tizenéves korban jelentkezik, és a még nem szült nőknél fordul elő a leggyakrabban. Fő tünete a havi vérzés idején (a vérzés megindulása előtt néhány órával) jelentkező erős, görcsös alhasi fájdalom, amelyet általános rossz közérzet, levertség, fáradtság, fejfájás, gyakori vizelési inger, hasmenés, hányinger és hányás is kísérhet, de ritkán akár ájulást is okozhat. A menstruációs fájdalmak a peteérés esetén jelentkezik, amit a menstruáció során felszabaduló prosztaglandinok okoznak. A prosztaglandinok méhösszehúzódást okoznak, csökkentik a méh véráramlását, és fokozzák a méh fájdalomérző idegvégződéseinek érzékenységét. A menstruációs fájdalom az alhasban jelentkezik, és a deréktájra vagy az alsó végtagokba sugározhat. A menstruációs fájdalom általában görcsös, változó intenzitású, de lehet tompa, állandó is.

 

A pszi-sebészet által közvetített energiával kiváló eredményeket lehet elérni a menstruációs fájdalmak alternatív kezelése során.
 
Pecsételő és köztes vérzés alternatív kezelése
 
A két menstruáció között, a ciklus közepén jelentkező pecsételő vérzést nevezik köztes vérzésnek. A pecsételő vérzés összefügghet a stresszel, tablettaszedéssel, de akár hüvelygomba vagy hormonális zavar is kiválthatja.
Progeszteronhiány a pecsételő vérzés hátterében
A pecsételő vérzés, a barnás folyás hátterében legtöbbször progeszteronhiány áll, így a gyermeket tervező nőknél kiemelt jelentőséggel bír, hiszen hiányában a beágyazódás nehézségekbe ütközik, mert a méhnyálkahártya leválik. Nem hiába nevezik a terhesség hormonjának. A progeszteronhiány jellegzetes tünete a menstruáció előtti pár napos –akár egy hetes- pecsételő vérzés, mely ebben az esetben inkább barnás, mint vöröses színű. Azt azonban nem árt tudni, hogy az állapot gyakran nem önmagában fordul elő, hanem más betegségekkel karöltve.
 
Kóros hüvelyi folyás alternatív kezelése
 
A kóros folyás hátterében szinte minden esetben gyulladás áll. Baktérium, protozoa, valamint gomba, ez a három fertőzésfajta teszi ki a hüvelygyulladás kb. 90%-át (A maradékot vírusfertőzések, valamint allergiás és kémiai gyulladások adják).
Azért fontos a kóros hüvelyi folyások kezelése, mert elhanyagolt esetekben a fertőzés a méhre és a petefészekre is kiterjedhet, idült kismedencei gyulladást, meddőséget, legrosszabb esetben nőgyógyászati rákot okozhat. Sohasem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy kóros hüvelyi folyás esetén – amennyiben azt fertőzés okozta -, ellenőriztessük partnerünket is, hogy megelőzhessük a visszafertőződést, illetve a ping-pong effektust.
 
Hüvelyszárazság alternatív kezelése 
 
A hüvely bizonyos értelemben szinte sosem száraz, mivel el nem szarusodó mirigyhám béleli. Természetesen egy nő életében vannak időszakok, amikor a hüvely váladéktermelése eltér a normálistól - például a menstruációs ciklus idején -, és vannak életkorok, amikor teljesen természetes a hüvely szárazsága, mint a serdülőkor előtt, illetve idős korban.
A petefészekben található tüsző és a mellékvesekéreg által is termelt ösztrogén legfőbb szerepe a női nemi jelleg kialakításában van, de ez a hormon felelős azért is, hogy a méhnyálkahártya megfelelően felkészüljön a petesejt fogadására a havi ciklus során.
És nem utolsó sorban a hüvely váladéktermelésének intenzitásában is szerepe van: minél több ösztrogén van jelen a szervezetben, annál több váladék termelésére képes a hüvely. Ha bármilyen olyan hatás éri a szervezetet, amelynek következtében az ösztrogén mennyisége csökken, az a hüvely csökkent váladéktermeléséhez vezethet.


A klimax alternatív kezelése folyamán alkalmazott pszi-sebészeti technika segítségével, nem csak a kellemetlen hatásokat és tüneteket lehet megszüntetni, hanem a klimax beköszöntésének idejét is lehet késleltetni, vagy akár egy bizonyos ideig visszafordítani, - ami történhet egy késői gyermekáldás céljából is. Valamint megelőzhető a csontritkulás, szív-érrendszeri megbetegedések és az emlőrák kialakulásának veszélye is a pszi-sebészeti technika segítségével.

 

Petefészekciszta alternatív kezelése:

 

A petefészekciszta gyakori nőgyógyászati betegség, amely szerencsére ritkán okoz igazán komoly problémát. A ciszta jelenlétére általában a rendszertelen, kimaradó menstruáció hívja fel a figyelmet. A petefészekciszta kialakulásának hátterében számos tényező meghúzódhat, de gyakran lelki alapon fejlődik ki: fokozott stressz, érzelmi változás okozza.

 

Petefészekciszta kialakulása:

 

A petefészekciszta egy folyadékkal telt hólyag, mely a szerv belsejében, illetve annak falán alakul ki. A petefészek normál esetben minden hónapban létrehoz egy tüszőt, amely az érő petét veszi körül, és hormonokat termel.Amikor a petesejt kilökődik, és elindul a petevezetéken át a méh felé, a tüsző felszívódik - hiszen a továbbiakban nincs rá szükség.

Amennyiben nem kerül sor a petesejt kilökődésére, a tüsző úgynevezett funkcionális cisztává alakul, hormonokat termel és vérzési zavarokhoz, rendszertelen menzeszhez vezethet.Ez a petefészekciszták leggyakoribb formája, de léteznek még úgynevezett organikus petefészekciszták is.

 

Prosztatagyulladás (prosztatitisz) a prosztatamirigy fájdalmas duzzanata
 
Prosztatagyulladásnál a hólyag és medence izomzatának összehúzódása - főleg a gáttájon (a herezacskó és a végbélnyílás közötti területen) - okozza a tünetek jelentős részét. A prosztatagyulladás a gáttájék, a derék valamint gyakran a hímvessző és a here fájdalmával jár. Gyakori, sürgető vizeletürítést, valamint fájdalmas vagy égő vizelést okoz. A fájdalom miatt a merevedés, és az ejakuláció nehézkessé, vagy még inkább fájdalmassá válhat. Székrekedés alakulhat ki, mely fájdalmas székletürítéshez vezet. Láz, vizelési nehézség, véres vizelet sokkal gyakrabban jelenik meg akut bakteriális prosztatagyulladásnál. Bakteriális prosztatagyulladás következménye a prosztata állományában kialakult gennygyülem (tályog) vagy mellékhere gyulladás (epididimitisz) lehet. Súlyosabb esetekben genny alakulhat ki a prosztatában, krónikus esetben akár nemzőképtelenséget is okozhat.  A prosztatagyulladás a legtöbb esetben hirtelen jelentkezik, gyorsan fellángol és gyors lefolyású. Érdemes minden esetben odafigyelni rá, mert komoly problémát okozhat a későbbiekben.
 
A pszi-sebész technikával kiváló és gyors, eredményeket lehet elérni prosztatagyulladás alternatív kezelése során.
 
 
 
 Prosztatarák
 
A prosztatarák többnyire a prosztata (dülmirigy) külső felszínén fejlődik ki. Ezért korai stádiumban nem okoz panaszokat. Előre haladott állapotban azonban a rák oly mértékben kiterjedhet, és olyannyira megnövelheti a prosztata méretét, hogy beszűkítheti a húgycsövet.
Ha a rák tovább terjed a szervezetben, akkor áttétek képződhetnek a csontokban, elsősorban az ágyéki csigolyák és a medence területén. A csont pusztulása nagyon fájdalmas lehet, és banális sérülések is csonttörést okozhatnak. Ha a prosztatarák az ágyéki és a medence környéki nyirokcsomókat is érinti, a lábakban és a herezacskóban folyadék gyűlhet fel. Továbbá gyakoriak az olyan rákos megbetegedésekre jellemző általános tünetek, mint a láz, az éjszakai izzadás, a levertség, a teljesítőképesség romlása és a súlyvesztés. A prosztata jóindulatú megnagyobbodása is a prosztata belsejéből indul ki. A húgycső ilyenkor - nem úgy, mint a prosztatarák esetében - nagyon gyorsan szűkül be, és már a korai stádiumban jelentkeznek a vizeletürítési problémák.

 
A fent nevezett Fülöp-szigeteki pszi-sebész technikával eredményesen kezelhető a prosztatarák.
 


A kismedencei gyulladás pszi-sebészeti kezelése, a bakteriális hüvelygyulladás pszi-sebészeti kezelés, a gombás fertőzés és méh polip eltávolítása és a menstruációs fájdalmak végleges megszüntetése a fent leírt összes kismedencei betegségekre értendő. Kiss D Ferenc pszi-sebész terapeuta módszerével speciális étrend, diéták ajánlásaival eredményesen kezelhetőek a kismedencei gyulladásos betegségek. A kismedencei kórós elváltozásai regenerálódási folyamata jelentősen felgyorsul, ha a pszi-sebészeti kezelések alatt juttatjuk be a szervezetünkbe a megfelelő ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat. Ezeknek a pontos mennyiségéről és összetételéről, saját magam gondoskodok. Kiss D Ferenc pszi-sebész terapeuta.

Néhány esettanulmány:
Candida albicans gomba alternatív kezelése
Kismedencei gyulladások eredményes kezeléséről.
Menstruációs problémák kezelése.
Méhpolip eltávolítása, pszi – sebészeti technikával
Menopauza alternatív kezelése
Petefészek gyulladás alternatív kezelése
Húgyhólyaggyulladás kezelése
Méhnyak rák alternatív kezelése
Visszajelzések
Sok esetben betegségünk okozója

 Cégadatok

Térkép

Elérhetőségek